Univerzitet za poslovne studije
facebookTwiterYtbf

ups u slikama

Studentske vijesti

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

brosura2017

 

U slučaju da ne možete pristupiti brošuri, kliknite na link ispod da biste preuzeli PDF verziju.

 

 pdf  Preuzmite PDF

UPS | Univerzitet za poslovne studije

Akademija političkog osnaživanja žena na Univerzitetu za poslovne studije

smallNaši studenti sa Fakulteta pravnih nauka u Sarajevu učesnici su projekta „Akademija političkog osnaživanja žena“ koji implementira Transparency international.

 

 

 

 

 

 

Projekat, koji je finansijski podržala Američka ambasada u BiH, realizuje se u saradnji sa Univerzitetom za poslovne studije, a u okviru predavanja koja su održana 21. i 22. Septembra govorilo se o ulozi transparentnosti i odgovornosti u savremenoj politici, o učešću i predstavljanju žena u politici u BiH te o genderu i korupciji.

 

Na ovaj način studenti su stekli osnovna saznanja o vladavini prava sa središtem pažnje usmjerenim na istorijsku evoluciju i značaj ravnopravnosti polova u upravljanju državom.

 

“Ovako će biti dovršena prva od četiri projektom predviđene radionice koje će, osim u  Istočnom Sarajevu, biti održane u Bihaću, Zenici i Bijeljini”, ističu u Transperancy Interantionalu. Predavači na ovogodišnjoj Akademiji su Srđan Blagovčanin, Elvira Mujkić i Boris Divjak.

 

Nakon susreta u Bijeljini studenti će na završnom događaju u Banjaluci predstaviti svoje eseje i publikaciju koju su izradili. Završni događaj predviđen je nakon obilaska svih gradova i štampanja publikacije.

 

Više informacija o projektu „Akademija političkog osnaživanja žena“ možete saznati OVDJE.