Univerzitet za poslovne studije
facebookTwiterYtbf

ups u slikama

Studentske vijesti

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

brosura2017

 

U slučaju da ne možete pristupiti brošuri, kliknite na link ispod da biste preuzeli PDF verziju.

 

 pdf  Preuzmite PDF

UPS | Univerzitet za poslovne studije

Svečani čas povodom obilježavanja Svjetskog dana knjige i autorskih prava

smallSvečani čas povodom obilježavanja Svjetskog dana knjige i autorskih prava održan je na Univerzitetu za poslovne studije.

 

 

 

 

“Ovo je naš doprinos obilježavanju Svjetskog dana knjige i autorskih prava. Želimo podsjetiti, posebno mlade, koliko je važno čitati. Istovremeno, želimo promovisati izdavaštvo i zaštitu intelektualnog vlasništva putem zaštite autorskih prava”, rekao je prof. dr Mile Matijević, dekan na Fakultetu pravnih nauka.

 

O istoriji knjige i obilježavanju Svjetskog dana knjige i autorskih prava govorio je i Siniša Adamović, naš student na Fakultetu pravnih nauka i Fakultetu za informacione tehnologije i dizajn.

 

Siniša nas je podsjetio na Migela de Servantesa i Vilijama Šekspira, pisce i umjetnike, koji su umrli 1616. godine na današnji dan i zbog kojih se ovaj datum simbolično obilježava svake godine.

 

“I dalje je veći broj ljudi koji vole štampana izdanja, ali je sve više onih koji biraju audio ili elektronske knjige. Siguran sam da ćemo još dugo razgovarati o tome šta je od navedenog bolji izbor”, zaključio je Siniša.