Univerzitet za poslovne studije
facebookTwiterYtbf

ups u slikama

Studentske vijesti

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

 

brosura2017

 

U slučaju da ne možete pristupiti brošuri, kliknite na link ispod da biste preuzeli PDF verziju.

 

 pdf  Preuzmite PDF

 

 

 

 

UPS | Univerzitet za poslovne studije

Završena Regionalna konferencija o porodičnom preduzetništvu

smallUPS studenti sa Fakulteta za turizam i hotelijerstvo i Fakulteta za primjenjenu ekonomiju iz Sarajeva učestvovali su na drugoj Regionalnoj konferenciji o porodičnom preduzetništvu Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

 

 

 

 

 

“Turizam i usluge bi trebale biti izvozna grana – to je jedan od zaključaka ove konferencije”, navodi prof. dr Marija Knežević, dekan na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo i, u ime naših studenata, dodaje da je učešće na konferenciji bilo od velikog značaja. 

 

“Zaključili smo da su neophodna i nova rješenja i programi edukacije u obrazovnom sistemu kako bi se prevazišao jedan od najvećih problema, a to je nedostatak kvalitetnih kadrova. Tu će naši studenti, studenti sa svih fakulteta na Univerzitetu za poslovne studije, lako pronaći svoje mjesto, jer mi od njih pravimo kvalitetne kadrove”, naglašava prof. dr Knežević. 

 

Zaključi ove konferencije, koja je održana u organizaciji nevladinih organizacija Centar Spektar, Jelek i Korak dalje, su i:

 

  • omogućavanje povoljnog poslovnog ambijenta i smanjenja fiskalnih i parafiskalnih nameta, posebno za početnike u prvim godina poslovanja, u svim nivoima, od lokalnog do državnog;
  • država treba da uspostavi jasna pravila i jednak tretman svih učesnika na tržištu, kao i edukaciju na svim nivoima;
  • potrebno je olakšati pristup povoljnim izvorima finansiranja, od strane poslovnih i investicionih banaka, fondova, a posebno kada su u pitanju krediti i državne subvencije.

 

“Takođe, pokrenuta je inicijativa da na narednoj Regionalnoj konferenciji o porodičnom preduzetništvu sljedeće godine učestvuje veći broj zemalja regiona”, ističu organizatori. 

 

Druga Regionalna konferencija o porodičnom preduzetništvu Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore održana je u hotelu “Termag” na Jahorini. 

 

Više informacija možete pročitati OVDJE.