Univerzitet za poslovne studije
facebookTwiterYtbf

ups u slikama

Studentske vijesti

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

 

brosura2017

 

U slučaju da ne možete pristupiti brošuri, kliknite na link ispod da biste preuzeli PDF verziju.

 

 pdf  Preuzmite PDF

 

 

 

 

UPS | Univerzitet za poslovne studije

Praksa te čeka!

smallOmladinska organizacija AIESEC u Banjoj Luci vas poziva da se prijavite na prakse u jednu od 120 zemalja u kojima organizacija djeluje. 

 

 

 

 

 

AIESEC nudi prakse u vidu stručnog usavršavanja poznatije pod nazivom Global Talent, volonterske prakse - Global Volunteer, te StartUp prakse poznatije kao Global Entrepreneur.

 

Global Talent je praksa otvorena za mlade ljude koji posjeduju diplomu fakulteta ne stariju od dvije godine. Ovo je idealna prilika namijenjena mladim osobama radi profesionalnog usavršavanja tokom rada u internacionalnoj kompaniji u drugoj državi. Praksa traje najmanje 3 mjeseca do 2 godine, zavisno od konkretne prilike, a plata koja je obezbijeđena pokriva troškove života tokom boravka na praksi.

 

Global Volunteer prakse obuhvataju niz projekata u inostranstvu koji se bave temama multikulturalnosti, tolerancije, edukacije mladih i širenja svijesti o globalnim problemima kao što su ljudska prava, liderstvo i obrazovanje. Namijenjen je mladima dobi od 18 do 29 godina, a cijelo iskustvo traje od 6 do 8 sedmica. Mlada osoba stiče iskustvo radeći u školama, neprofitnim organizacijama, ljetnim kampovima i slično. Troškovi smještaja, a u većini slučajeva i hrane, pokriveni su tokom same prakse.

 

Global Entrepreneur prakse takođe traju od 6 do 8 sedmica, a vrijede isti uslovi kao za volonterske prakse, osim što se na ovaj način stiču nova znanja iz oblasti preduzetništva.

 

Odlaskom na ove prakse mlada osoba će razviti stručne sposobnosti, steći će nova znanja, iskusiti timski rad u internacionalnim kompanijama, organizacijama ili školama, te će razviti liderske sposobnosti i razumjeti običaje drugih naroda.

 

Pronađite praksu za sebe, prijavite se već danas! Dodatne informacije dostupne su OVDJE.

 

AIESEC tim možete kontaktirati i na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

 

 

1

4

3

2