Univerzitet za poslovne studije
facebookTwiterYtbf

ups u slikama

Studentische aktuelles

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

brosura2017

 

U slučaju da ne možete pristupiti brošuri, kliknite na link ispod da biste preuzeli PDF verziju.

 

 pdf  Preuzmite PDF

UBS | Universität von Geschäftsstudien

Siniša Adamović na 3. GS1 konferenciji "Digitalna transformacija poslovanja i uloga GS1 standarda"

smallSiniša Adamović, student na Fakultetu pravnih nauka i na Fakultetu za informacione tehnologije i dizajn, učestvovao je na 3. GS1 konferenciji "Digitalna transformacija poslovanja i uloga GS1 standarda" koja je održana u Sarajevu.

 

 

Digitalna transformacija, nazivana i četvrtom industrijskom revolucijom, predstavlja korištenje digitalnih tehnologija u svim područjima poslovanja. To rezultira kompletnom transformacijom modela poslovanja i generisanjem novih tokova prihoda. Prema rezultatima istraživanja, čak 84% kompanija vjeruje da je digitalna transformacija važna ili izuzetno važna za njihov opstanak u narednih pet godina.

 

Učesnici 3. GS1 konferencije saznali su koji su to svjetski projekti aktuelni u lancima snabdijevanja. Istovremeno, informisani su o savremenim tehnološkim rješenjima u vezi sa standardizacijom i automatizacijom poslovnih procesa korištenjem GS1 standarda, čime se efikasno doprinosi razvoju poslovanja.

 

“Veliko je zadovoljstvo biti dio ovakvog događaja i upoznati eksperte, učesnike iz cijelog svijeta”, naglašava Siniša Adamović i dodaje da sva izlaganja bila izvrsna.

 

“Moju pažnju posebno je privuklo predavanje Daria Radoševića (Špica Systems d.o.o. Sarajevo), koji je prezentovao WMS i elektronsku razmjenu podataka. Ta tema mi je interesantna jer sam student Fakulteta za informacione tehnologije i dizajn. Takođe, mnogo sam naučio na prezentaciji Muhameda Semića (Deloitte d.o.o. BiH) o digitalnoj transformaciji poslovanja. Saznao sam nešto više o trenutnim mogućnostima i fazama koje bismo u budućnosti trebali da prođemo na putu digitalne transformacije”, ističe Siniša.  

 

Konferencija je i ove godine okupila oko 80 učesnika, predstavnika firmi sa područja Bosne i Hercegovine iz različitih sektora privrede. Od predavanja do završne panel diskusije, opšti zaključak konferencije bio je da bez primjene standardnih rješenja, među kojima su i GS1 standardi, nije moguće postići optimizaciju poslovnih procesa.

 

Više informacija o 3. GS1 konferenciji "Digitalna transformacija poslovanja i uloga GS1 standarda" možete pročitati OVDJE.