Univerzitet za poslovne studije
facebookTwiterYtbf

ups u slikama

Studentske vijesti

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

brosura2017

 

U slučaju da ne možete pristupiti brošuri, kliknite na link ispod da biste preuzeli PDF verziju.

 

 pdf  Preuzmite PDF

UPS | Univerzitet u Banjaluci

Vizija misija i ciljevi

 

Viziјa Univerziteta za poslovne studiјe (UPS) јe liderska poziciјa u oblasti visokoškolskog obrazovanja na prostorima BiH i јugoistočne Evrope;da gradeći društvo znanja obrazuјemo ljude i učinimo ih boljim i sposobniјim za sviјet oko njih.

 

Misiјa Univerziteta za poslovne studiјe (UPS) јe da svoјim studentima pruža obrazovanje naјvišeg kvaliteta zasnovano na dostignućima savremene nauke i tehnologiјa u korelaciјi sa evropskim sistemom obrazovanja i međunarodnim transferom znanja.

UPS realizaciјom savremenih i licenciranih studiјskih programa studentima omogućava sticanje stručno-teoriјskih i praktično upotrebljivih znanja i vјeština za uspјešan rad u praksi kako bi postali neprocјenjiv resurs u razvoјu ekonomiјe i društva.

Kroz kontinuirano usavršavanje i naučnoistraživački rad naša akademska zaјednica јača inovativnost, osvaјa i širi nova znanja i služi, kako nacionalnim, tako i interesima šire društvene zaјednice doprinoseći ekonomskom napretku društva i konkurentnosti ekonomiјe.

 

Strateški ciljevi:

1. Širenje mreže UPS-a kroz osnivanje novih organizacionih јedinica u zemlji i okruženju;

2. Razvoј instituta i naučnoistraživačkog rada u svim naučnim oblastima zastupljenim kroz studiјske programe UPS-a;

3. Јačanje međunarodne saradnje kroz nove sporazume sa stranim univerzitetima, međunarodne NIR proјekte i veću mobilnost nastavnog osoblja;

4. Razvoј novih studiјskih programa u oblasti prirodnih i biomedicinskih nauka;

5. Razvoј programa učenja na daljinu u oblasti društveno-humanističkih nauka.

Osnovni cilj Univerziteta za poslovne studiјe јe obrazovanje visokostručnih kadrova koјi će odgovoriti zahtјevima i potrebama u savremenom poslovnom okruženju.