FAKULTET ZA INFORMACIONE TEHNOLOGIJE I DIZAJN

 

Fakultet za informacione tehnologije i dizajn je dugi niz godina lider u obrazovanju visokokvalifikovanih profesionalaca iz područja informacionih tehnologija i grafičkog dizajna. Kroz naše programe, pružamo studentima priliku da se upoznaju sa savremenim tehničkim konceptima i praksom u naučnim i umjetničkim oblastima informacionih tehnologija, grafičkog dizajna i dizajna interaktivnih medija. Osim toga, naš fakultet pruža mogućnosti za lakšu inkluziju u sve kompleksniji digitalni svijet.

Zašto odabrati studij u oblasti grafičkog dizajna? Interesovanje mladih ljudi za ovu oblast neprestano raste, a njen značaj u digitalnom svijetu koji već predstavlja našu novu stvarnost postaje sve izraženiji. Studijski program iz grafičkog dizajna vam pruža širok spektar mogućnosti i profesionalnih usmjerenja, otvarajući vam vrata ka brojnim poslovnim okruženjima. Na studijskom programu grafičkog dizajna njegujemo umjetnost i kreativnost, ali ujedno studente učimo razumijevanju tržišta

Studijski program Računarske i informacione tehnologije svakako je jedan od najinteresantnijih sadašnjim generacijama studenata. Informacione tehnologije su neodvojiv dio savremenog društva, a mi vam pružamo šansu da postanete lider u ovom dinamičnom polju. Kroz ovaj program, stičete temeljna znanja iz oblasti računarskih nauka, softverskog inženjeringa, baznih sistema podataka, mrežnih tehnologija i mnogo više. Ove vještine su visoko tražene u industriji, a zanimljivost je da je sektor informacionih tehnologija jedan od najbrže rastućih sektora u svijetu.

Naša prednost je i što se nastava odvija u malim grupama, što omogućava lični pristup i individualizovano usmjeravanje studenata. Takođe, učimo kroz praktične primjere, projekte i saradnju sa industrijskim partnerima, pružajući realna iskustva i vještine potrebne za uspješnu karijeru u informacionim tehnologijama i dizajnu.

U zavisnosti od odabranog studijskog programa, zvanja koja stiču naši diplomci su:

Diplomirani inženjer informatike i Diplomirani grafički dizajner

Zvanja koja stiču naši masteri su: Master informatike i Master dizajna

Dekan

Prof. dr Radenko Milak

fitd2

Studijski programi:
Grafički dizajn
Računarske i informacione tehnologije

III GODINE

fitd2

Studijski programi:
Grafički dizajn
Računarske i informacione tehnologije

IV GODINE