Univerzitet za poslovne studije
facebookTwiterYtbf

Login

 

EBSCO

 

 

upsbn
upssa
scg

Naučni radovi i konferencije

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

Prof. dr Mile Matijević, učestvovao je n…

Hits:7434

Prof. dr Mile Matijević, učestvovao je na 15. Pravničkim danima,...

Prof.dr Obrenija Kalamanda učestvovala j…

Hits:7930

Prof.dr Obrenija Kalamanda učestvovala je na IX International Scientific Agriculture...

Prof. dr Mile Matijević sa radom „ Otkri…

Hits:21099

Prof. dr Mile Matijević sa radom „ Otkrivanje i dokazivanje...

Prof. dr Biljana Rađenović Kozić i prof.…

Hits:21755

Prof. dr Biljana Rađenović Kozić i prof. dr Mile Matijević...

Naučni rad "Coping with Crisis in t…

Hits:34182

Naučni rad "Coping with Crisis in the EU Periphery: The Case...

Modelovanje HR modul-a u telekomunikacio…

Hits:55421

Mihajlo Travar, Ilija Šušić, Nebojša Kuduz, Slaven Popović (Vol. 16,...

„The application of CAD / CAM technology…

Hits:55341

Šušić Ilija, Travar Mihajlo, Šušić Milan (2017), „The application of...

„Foreign direct investments and their im…

Hits:55168

Šušić Ilija, Stojanović Mirjana, Šušić Milan (2017  „Foreign direct investments...

Prof. dr Mile Matijević, dekan na Fakult…

Hits:61322

Prof. dr Mile Matijević, dekan na Fakultetu pravnih nauka, sa...

ups u slikama

Studentske vijesti

 vodic jpg

 

U slučaju da ne možete pristupiti brošuri, kliknite na link ispod da biste preuzeli PDF verziju.

 

 pdf  Preuzmite PDF

 

 pdf Termini konsultacija

UPS | Univerzitet za poslovne studije

Izložba studentskih radova u prostorijama međunarodnog Aerodroma Banja Luka

smallDana 16. decembra 2018. godine, u prostorijama međunarodnog Aerodroma Banja Luka, postavljena je izložba studentskih radova nastalih u sklopu Fakulteta za informacione tehnologije i dizajn, pri Univerzitetu za poslovne studije u Banjoj Luci.

 

 

 

Izloženi radovi predstavljaju studentske vježbe iz oblasti grafičkog dizajna, iz predmeta sa svih godina osnovnih studija. Studenti se kroz realizaciju pomenutih vježbi uče oblikovanju teksta i slike, kao osnovnih elemenata izražavanja u grafičkom dizajnu, implementirajući u praksu stečena znanja o kontrastu, ritmu, proporciji, harmoniji, ravnoteži, itd.

 

U svom istraživanju, studenti prolaze kroz različite oblike analognih i digitalnih vježbi, od crtanja i slikanja rukom, preko savladavanja različitih softvera za dvodimenzionalnu i trodimenzionalnu grafiku, pokretnu grafiku, interaktivne medije, štampu, itd. Paralelno sa vježbama, studenti izučavaju teoretske aspekte umjetnosti i dizajna.

 

Program rada studijskog programa Grafički dizajn je osmišljen da pored zadatih praktičnih i teoretskih vježbi, omogućava studentima razvijanje individualnih sposobnosti i afiniteta. Fakultet za informacione tehnologije i dizajn ima za ideju obrazovanje studenata u svjesne dizajnere, sa formiranim istaraživačkim pristupom materiji, koji promišljaju i tvore autentične radove sa ciljem kreiranja boljeg društva u cjelini.

 

U okviru Fakulteta za informacione tehnologije i dizajn djeluje OOPS Lab, kao studio ili kreativna radionica otvorena za mislioce i stvaraoce koji promišljaju o alternativnim načinima istraživanja. Ova dizajn laboratorija, opremljena literaturom, analognim i digitalnim alatima, nastala je iz potrebe da se klasična učionica organizuje u prostor u kojem će prevashodno studenti moći dodatno razvijati samostalno inicirane projekte, kako eksperimentalnog tako i komercijalnog karaktera. Uz pomoć predmetnih profesora studenti imaju priliku da nadograđuju sopstvene vizuelne rukopise, te rade na realizaciji projekata koji izlaze van, ali i nadopunjavaju okvire akademskih zadataka stvaljenih pred njih. Prostor u kojem intertnost i isključivost ne nalaze svoje mjesto. 

 

Na izložbi su predstavljeni radovi sljedećih studenata FITD-a: Filip Babić, Vedrana Bajić, Teodora Došen, Miloš Đurović, Simona Jovanović, Danilo Kecman, Sonja Kušumović, Dragoslav Malinić, Aleksandra Marić, Nikolina Milinković, Marijana Prpa, Majda Sejfić, Nemanja Stojaković, Maja Stojanović, Nina Stanarević, Branislav Šarčević i Vladimir Žganjec.