Univerzitet za poslovne studije
facebookTwiterYtbf

Login

 

EBSCO

 

 

upsbn
upssa
scg

Naučni radovi i konferencije

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

Prof. dr Mile Matijević, učestvovao je n…

Hits:9421

Prof. dr Mile Matijević, učestvovao je na 15. Pravničkim danima,...

Prof.dr Obrenija Kalamanda učestvovala j…

Hits:10040

Prof.dr Obrenija Kalamanda učestvovala je na IX International Scientific Agriculture...

Prof. dr Mile Matijević sa radom „ Otkri…

Hits:24302

Prof. dr Mile Matijević sa radom „ Otkrivanje i dokazivanje...

Prof. dr Biljana Rađenović Kozić i prof.…

Hits:25069

Prof. dr Biljana Rađenović Kozić i prof. dr Mile Matijević...

Naučni rad "Coping with Crisis in t…

Hits:37903

Naučni rad "Coping with Crisis in the EU Periphery: The Case...

Modelovanje HR modul-a u telekomunikacio…

Hits:59584

Mihajlo Travar, Ilija Šušić, Nebojša Kuduz, Slaven Popović (Vol. 16,...

„The application of CAD / CAM technology…

Hits:59451

Šušić Ilija, Travar Mihajlo, Šušić Milan (2017), „The application of...

„Foreign direct investments and their im…

Hits:58601

Šušić Ilija, Stojanović Mirjana, Šušić Milan (2017  „Foreign direct investments...

Prof. dr Mile Matijević, dekan na Fakult…

Hits:65219

Prof. dr Mile Matijević, dekan na Fakultetu pravnih nauka, sa...

ups u slikama

Studentske vijesti

 vodic jpg

 

U slučaju da ne možete pristupiti brošuri, kliknite na link ispod da biste preuzeli PDF verziju.

 

 pdf  Preuzmite PDF

 

 pdf Termini konsultacija

UPS | Međunarodna saradnja

medjunarodnasaradnja mala

U radu Centra za međunarodnu saradnju učestvuju profesori i saradnici sa Univerziteta za poslovne studije kao i profesori sa partnerskih visokoobrazovnih institucija.

 

 

 

 

Centar za međunarodnu saradnju predvode: ma Milena Mićić, prof. dr Valentina Duvnjak i prof. dr Zoran Babić.

 

“Imamo razvijene oblike međunarodne saradnje kroz evropske i međunarodne projekte, bilateralne ugovore, zajedničke programe i sporazume o saradnji”, naglašava ma Milena Mićić.

 

“Ovo je vrlo važan segment u školovanju. Naši studenti imaju mogućnost da upoznaju zemlje i kompanije u kojima mogu razviti i unaprijediti svoja dosadašnja znanja”, ističe prof. dr Valentina Duvnjak.

 

“Takođe, zadovoljni smo što smo domaćini našim brojnim saradnicima, profesorima, institucijama i njihovim studentima koji sa nama rade na značajnim projektima”, podsjeća prof. dr Zoran Babić.

 

pdfSTRATEGIJA MEĐUNARODNE SARADNJE UNIVERZITETA ZA POSLOVNE STUDIJE

 

pdfMEĐUNARODNI PROJEKTI, PROGRAMI I DOGAĐAJI

 

pdf

NAJVAŽNIJI UGOVORI O SARADNJI

 

 

pdf

 IZVJEŠTAJ O MEĐUNARODNIM AKTIVNOSTIMA

 

 

 


 

 

vlatka.djurasinovicVLATKA ĐURAŠINOVIĆ O STRUČNOM USAVRŠAVANJU U POLJSKOJ

 

 

 

 

 

Vlatka Đurašinović je diplomirala na Fakultetu za ekologiju na Univerzitetu za poslovne studije. Nakon završenog prvog ciklusa studija, boravila je u Poljskoj na stručnom usavršavanju.

 

“U Krakovu sam boravila tri mjeseca, a stručnu praksu sam obavljala na Univerzitetu nauke i tehnologije, na departmanu za ekologiju. Usavršila sam engleski jezik i naučila osnove poljskog”, ističe Vlatka i dodaje da su saradnici u nastavi bili iz Španije i Afrike te da je tako upoznala i njihovu kulturu i običaje.

 

“Terenska nastava odvijala se na jezerima u okolini Krakova i na taj način sam se upoznala sa florom i faunom ovog područja. Na tim lokacijama vršili smo uzorkovanje vode, a zatim uzorke ispitivali u laboratorijama na Univerzitetu”, kaže Vlatka koja je sa kolegama radila i na istraživanju određenih ekoloških problema i pronalaženju mogućih rješenja.

 

“Ovo iskustvo bilo je savršen spoj teorije i prakse. Naučila sam tehničke vještine koje su izuzetno važne za moju struku. Istovremeno, poboljšala sam vještine koje sam već posjedovala: saradnja u timskom okruženju i pozitivan pristup problemima. Zahvalna sam za ovu priliku jer sam stvorila prijateljstva sa ljudima iz cijelog svijeta”, kaže Vlatka i zaključuje da su ovakve prakse idealne za svakog studenta.

 

 


 

 

jovana.stanojevic

JOVANA STANOJEVIĆ O BORAVKU U SJEDINJENIM AMERIČKIM DRŽAVAMA

 

 

 

 

 

Jovana Stanojević je student četvrte godine na Fakultetu pravnih nauka na Univerzitetu za poslovne studije. Već dva puta boravila je u Sjedinjenim Američkim Državama.

 

"U Americi sam boravila u okviru programa kulturološke razmjene za studente, a u organizaciji i pod pokroviteljstvom US State Departmenta“, kaže Jovana i ističe da je za vrijeme prvog boravka njena lokacija bila država New Hampshire, a drugi put Massachusetts.

 

“Radila sam različite sezonske poslove u oblasti turizma i ugostiteljstva i nadam se da ću ovog ljeta i treći put otići u Ameriku”, kaže Jovana.

 

Jovana iz Amerike nosi lijepa i korisna iskustva: usavršavanje engleskog jezika, nova poznanstva i sjajne uspomene na rad sa preko 300 studenata iz 25 zemalja.

 

Ipak, samostalnost izdvaja na posebno mjesto.

 

“Ovo je bila prilika da prvi put živim sama, zarađujem novac za plaćanje stana i hrane te sam kroz cijelo iskustvo upoznala sebe, promijenila poglede na život i mogu slobodno reći da sam porasla i sazrela”, s ponosom ističe Jovana i poziva sve studente da se priključe ovim i sličnim aktivnostima, usavršavanjima, putovanjima i razmjenama.

 

“Pored novih prijateljstava, ovo je odlična prilika da se upoznaju druge kulture. Svi koji su učestvovali u bilo kojim oblicima međunarodnih razmjena bolje i lakše prihvataju različitosti, a to im kasnije omogućava fleksibilnost, te brže i lakše snalaženje u raznim životnim situacijama. “