fbpx

Međunarodna saradnja

Međunarodna saradnja

 

U radu Centra za međunarodnu saradnju učestvuju profesori i saradnici sa Univerziteta za poslovne studije kao i profesori sa partnerskih visokoobrazovnih institucija.

Tim Centara za međunarodnu saradnju čine:

  1. Prof. dr Zoran Babić, predsjednik
  2. Prof. dr Valentina Duvnjak, član
  3. Prof. dr Marija Knežević, član
  4. Prof. mr Radenko Milak, član
  5. Gorana Ristić, predstavnik studenata, član

„Ovo je vrlo važan segment u školovanju. Naši studenti imaju mogućnost da upoznaju zemlje i kompanije u kojima mogu razviti i unaprijediti svoja dosadašnja znanja”, ističe prof. dr Valentina Duvnjak.

„Takođe, zadovoljni smo što smo domaćini našim brojnim saradnicima, profesorima, institucijama i njihovim studentima koji sa nama rade na značajnim projektima”, podsjeća prof. dr Zoran Babić.

VLATKA ĐURAŠINOVIĆ O STRUČNOM USAVRŠAVANJU U POLJSKOJ

Vlatka Đurašinović je diplomirala na Fakultetu za ekologiju na Univerzitetu za poslovne studije. Nakon završenog prvog ciklusa studija, boravila je u Poljskoj na stručnom usavršavanju.

„U Krakovu sam boravila tri mjeseca, a stručnu praksu sam obavljala na Univerzitetu nauke i tehnologije, na departmanu za ekologiju. Usavršila sam engleski jezik i naučila osnove poljskog”, ističe Vlatka i dodaje da su saradnici u nastavi bili iz Španije i Afrike te da je tako upoznala i njihovu kulturu i običaje.

„Terenska nastava odvijala se na jezerima u okolini Krakova i na taj način sam se upoznala sa florom i faunom ovog područja. Na tim lokacijama vršili smo uzorkovanje vode, a zatim uzorke ispitivali u laboratorijama na Univerzitetu”, kaže Vlatka koja je sa kolegama radila i na istraživanju određenih ekoloških problema i pronalaženju mogućih rješenja.

„Ovo iskustvo bilo je savršen spoj teorije i prakse. Naučila sam tehničke vještine koje su izuzetno važne za moju struku. Istovremeno, poboljšala sam vještine koje sam već posjedovala: saradnja u timskom okruženju i pozitivan pristup problemima. Zahvalna sam za ovu priliku jer sam stvorila prijateljstva sa ljudima iz cijelog svijeta”, kaže Vlatka i zaključuje da su ovakve prakse idealne za svakog studenta.

 

JOVANA STANOJEVIĆ O BORAVKU U SJEDINJENIM AMERIČKIM DRŽAVAMA

Jovana Stanojević je student četvrte godine na Fakultetu pravnih nauka na Univerzitetu za poslovne studije. Već dva puta boravila je u Sjedinjenim Američkim Državama.

„U Americi sam boravila u okviru programa kulturološke razmjene za studente, a u organizaciji i pod pokroviteljstvom US State Departmenta“, kaže Jovana i ističe da je za vrijeme prvog boravka njena lokacija bila država New Hampshire, a drugi put Massachusetts.

„Radila sam različite sezonske poslove u oblasti turizma i ugostiteljstva i nadam se da ću ovog ljeta i treći put otići u Ameriku”, kaže Jovana.

Jovana iz Amerike nosi lijepa i korisna iskustva: usavršavanje engleskog jezika, nova poznanstva i sjajne uspomene na rad sa preko 300 studenata iz 25 zemalja.

Ipak, samostalnost izdvaja na posebno mjesto.

„Ovo je bila prilika da prvi put živim sama, zarađujem novac za plaćanje stana i hrane te sam kroz cijelo iskustvo upoznala sebe, promijenila poglede na život i mogu slobodno reći da sam porasla i sazrela”, s ponosom ističe Jovana i poziva sve studente da se priključe ovim i sličnim aktivnostima, usavršavanjima, putovanjima i razmjenama.

„Pored novih prijateljstava, ovo je odlična prilika da se upoznaju druge kulture. Svi koji su učestvovali u bilo kojim oblicima međunarodnih razmjena bolje i lakše prihvataju različitosti, a to im kasnije omogućava fleksibilnost, te brže i lakše snalaženje u raznim životnim situacijama. “

Raspored predavanja i ispita

 
Fakultet za poslovne i finansijske studije RASPORED PREDAVANJA ISPITNI ROKOVI
Fakultet za primjenjenu ekonomiju RASPORED PREDAVANJA ISPITNI ROKOVI
Fakultet za informacione tehnologije i dizajn RASPORED PREDAVANJA ISPITNI ROKOVI
Fakultet za ekologiju RASPORED PREDAVANJA ISPITNI ROKOVI
Fakultet za turizam i hotelijerstvo RASPORED PREDAVANJA ISPITNI ROKOVI
Fakultet za novinarstvo i komunikologiju RASPORED PREDAVANJA ISPITNI ROKOVI
Fakultet pravnih nauka RASPORED PREDAVANJA ISPITNI ROKOVI
close-link

Univerzitet za poslovne studije raspisuje konkurse za upis studenata na prvi, drugi i treći ciklus visokog obrazovanja.

Konkurs za upis studenata na studije I ciklusa.

Konkurs za upis studenata na studije II ciklusa.

Konkurs za upis studenata na studije III ciklusa.