Univerzitet za poslovne studije
facebookTwiterYtbf

ups u slikama

Student news

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

 

brosura2017

 

U slučaju da ne možete pristupiti brošuri, kliknite na link ispod da biste preuzeli PDF verziju.

 

 pdf  Preuzmite PDF

 

 

 

 

UBS | University in Banja Luka

Održan čas naučne kriminalistike “Savremena sredstva i metode kriminalističko-forenzičkih vještačenja”

smallČas Savremena sredstva i metode kriminalističko-forenzičkih vještačenja” održan je u okviru redovnih aktivnosti na Pravnoj klinici, a povodom rođendana prof. dr Baptista Hansa Grosa, osnivača moderne kriminalistike.

 

 

 

 

Referate o pionirima svjetske i jugoslovenske kriminalistike saopštili su mr Marija Markanović (CJB BL), Siniša Adamović i prof. dr Mile Matijević, dekan na Fakultetu pravnih nauka. 

 

“Predstavili smo naučni doprinos prof. dr Hansa Grosa, prof. dr Arčibalda Reissa i prof. dr Vladimira Vodinelića u nastanku i naučnoj afirmaciji kriminalistike u teoriji i praksi”, ističe prof. dr Matijević. 

 

Dr Darko Jokić ukazao je na značaj afirmacije i primjene kriminalističkih metoda i sredstava u praksi otkrivanja i razjašnjavanja krivičnih djela dok je ma prava Aleksandar Miladinović, u ime IC za kriminalistička vještačenja i kriminološka istraživanja, predstavio model 3D rekonstrukcija kao savremene tehnologije u doprinosu uspješnijem razjašnjavanju i dokazivanju krivičnih djela i učinilaca. 

 

“Naše aktivnosti se nastavljaju u ljetnjem semestru. Predavanja koja su planirana biće od izuzetne koristi našim studentima jer su pred nama i takmičenja na kojima moramo opravdati dobre rezultate koje smo postizali”, podsjeća prof. dr Matijević.