Univerzitet za poslovne studije
facebookTwiterYtbf

ups u slikama

Studentske vijesti

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

 

brosura2017

 

U slučaju da ne možete pristupiti brošuri, kliknite na link ispod da biste preuzeli PDF verziju.

 

 pdf  Preuzmite PDF

 

 

 

 

UPS | Univerzitet za poslovne studije

Izložba studentskih radova u prostorijama međunarodnog Aerodroma Banja Luka

smallDana 16. decembra 2018. godine, u prostorijama međunarodnog Aerodroma Banja Luka, postavljena je izložba studentskih radova nastalih u sklopu Fakulteta za informacione tehnologije i dizajn, pri Univerzitetu za poslovne studije u Banjoj Luci.

 

 

 

Izloženi radovi predstavljaju studentske vježbe iz oblasti grafičkog dizajna, iz predmeta sa svih godina osnovnih studija. Studenti se kroz realizaciju pomenutih vježbi uče oblikovanju teksta i slike, kao osnovnih elemenata izražavanja u grafičkom dizajnu, implementirajući u praksu stečena znanja o kontrastu, ritmu, proporciji, harmoniji, ravnoteži, itd.

 

U svom istraživanju, studenti prolaze kroz različite oblike analognih i digitalnih vježbi, od crtanja i slikanja rukom, preko savladavanja različitih softvera za dvodimenzionalnu i trodimenzionalnu grafiku, pokretnu grafiku, interaktivne medije, štampu, itd. Paralelno sa vježbama, studenti izučavaju teoretske aspekte umjetnosti i dizajna.

 

Program rada studijskog programa Grafički dizajn je osmišljen da pored zadatih praktičnih i teoretskih vježbi, omogućava studentima razvijanje individualnih sposobnosti i afiniteta. Fakultet za informacione tehnologije i dizajn ima za ideju obrazovanje studenata u svjesne dizajnere, sa formiranim istaraživačkim pristupom materiji, koji promišljaju i tvore autentične radove sa ciljem kreiranja boljeg društva u cjelini.

 

U okviru Fakulteta za informacione tehnologije i dizajn djeluje OOPS Lab, kao studio ili kreativna radionica otvorena za mislioce i stvaraoce koji promišljaju o alternativnim načinima istraživanja. Ova dizajn laboratorija, opremljena literaturom, analognim i digitalnim alatima, nastala je iz potrebe da se klasična učionica organizuje u prostor u kojem će prevashodno studenti moći dodatno razvijati samostalno inicirane projekte, kako eksperimentalnog tako i komercijalnog karaktera. Uz pomoć predmetnih profesora studenti imaju priliku da nadograđuju sopstvene vizuelne rukopise, te rade na realizaciji projekata koji izlaze van, ali i nadopunjavaju okvire akademskih zadataka stvaljenih pred njih. Prostor u kojem intertnost i isključivost ne nalaze svoje mjesto. 

 

Na izložbi su predstavljeni radovi sljedećih studenata FITD-a: Filip Babić, Vedrana Bajić, Teodora Došen, Miloš Đurović, Simona Jovanović, Danilo Kecman, Sonja Kušumović, Dragoslav Malinić, Aleksandra Marić, Nikolina Milinković, Marijana Prpa, Majda Sejfić, Nemanja Stojaković, Maja Stojanović, Nina Stanarević, Branislav Šarčević i Vladimir Žganjec.