Univerzitet za poslovne studije
facebookTwiterYtbf

ups u slikama

Studentske vijesti

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

 

brosura2017

 

U slučaju da ne možete pristupiti brošuri, kliknite na link ispod da biste preuzeli PDF verziju.

 

 pdf  Preuzmite PDF

 

 

 

 

UPS | Univerzitet za poslovne studije

Odličan plasman naših studenata na 4. regionalnom takmičenju u simulacionim sudnicama

smallStudenti Fakulteta Pravnih nauka Univerziteta za poslovne studije su ostvarili odlične rezultate na 4. regionalnom takmičenju u simulacionim sudnicama.

 

 

 

 

 

“Naši studenti iz Banjaluke i Istočnog Sarajeva su predstavili četiri sudnice. Dvije su osvojile prvo, a dvije drugo mjesto. Ovo je odličan rezultat i motivacija da nastavimo sa pripremama za takmičenja i događaje koji su pred nama”, rekao je prof. dr Mile Matijević, dekan na Fakultetu pravnih nauka.

 

Osim naših studenata, učesnici 4. regionalnog takmičenja u simulacionim sudnicama bili su studenti sa Pravnog fakulteta Internacionalnog univerziteta iz Novog Pazara i Fakulteta pravnih nauka Sveučilišta/Univerziteta “Vitez” iz Viteza.

 

“Ovo takmičenje je okupilo 65 studenata i 6 sudija. Studenti su pokazali veliko interesovanje za ovaj oblik praktičnog rada i zavidan nivo kvaliteta, što su potvrdile i sudije na takmičenju”, ističe prof. dr Matijević.

 

Podsjećamo, u skladu sa pravilima održavanja takmičenja, održana je simulaciona prezentacija 10 simulacionih sudnica/radionica iz: krivično-procesne oblasti, radno-pravne oblasti, nasljedno-pravne oblasti, porodično-pravne oblasti, obligaciono-pravne oblasti i kriminalističko-forenzičke oblasti.

 

“Zadovoljstvo je biti dio ovakvog događaja. Razmijenili smo informacije i utiske sa kolegama, iskoristili priliku da pokažemo ono što smo do sada naučili i, pošto smo bogatiji za još jedno iskustvo, već razmišljamo o tome na koji način ćemo se pripremati za nove izazove koji nam dolaze”, ističu naši studenti sa Fakulteta pravnih nauka.