Tvoj put ka ekonomskom uspjehu počinje ovdje!

Računovodstvena klinika predstavlja poseban program Univerziteta za poslovne studije, osmišljen kako bi studentima ekonomije omogućila neposredno iskustvo u oblasti računovodstva. Ovaj inovativni program takođe služi zajednici pružanjem računovodstvenih
savjeta različitim klijentima koji se suočavaju s finansijskim izazovima. Slično pravnoj klinici, i računovodstvena klinika deluje po principu "pro bono" za studente našeg Univerziteta, obezbeđujući besplatnu obuku u ovom programu.

Računovodstvena klinika Univerziteta za poslovne studije Banja Luka pruža studentima dragocjeno iskustvo u oblasti računovodstva. Ovaj program se bazira na saradnji između studenata, profesora i stručnjaka iz prakse, s ciljem pružanja kvalitetnog obrazovanja i koristi za širu zajednicu.

  • Cilj Računovodstvene klinike je dvoslojan. Prvo, pruža studentima ekonomije mogućnost sticanja praktičnih računovodstvenih vještina koje će im biti ključne u budućoj karijeri. Kroz ovu interaktivnu edukaciju, studenti se pripremaju da budu kompetentni u svim oblastima računovodstva sa visokim profesionalnim standardima.
  • Pored toga, Računovodstvena klinika igra i važnu društvenu ulogu. U društvu postoje pojedinci i organizacije kojima je potrebna stručna računovodstvena pomoć, stoga Računovodstvena klinika preuzima odgovornost za pružanje savjeta i usluga obuke ovim klijentima, pomažući im da riješe svoje finansijske izazove.

Aktivnosti unutar Računovodstvene klinike Univerziteta za poslovne studije Banja Luka obuhvataju:

  • Interaktivna predavanja: Diskusije o aktuelnim pitanjima iz oblasti računovodstva podstiču razmjenu mišljenja i produbljuju razumijevanje tematika.
  • Praktična nastava: Studenti imaju priliku da prisustvuju predavanjima stručnjaka iz oblasti računovodstva, što ih dodatno priprema za buduću karijeru.