FAKULTET ZA EKOLOGIJU

 

 

Naš fakultet je posvećen pružanju visoko kvalitetnog obrazovanja iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine. Studijski program ekologije na Univerzitetu za poslovne studije pripada polju prirodnih nauka, što ovaj studij podiže na viši nivo kada je nauka u pitanju. Težimo razviti svijest o značaju ekologije, doprinijeti nauci ali i primijeniti znanja u neposrednom okruženju.

U skladu sa Direktivama Evropske unije u ovoj oblasti, naši diplomirani studenti će moći da primijene stečena znanja u različitim sektorima, uključujući proizvodne djelatnosti, promet roba i usluga, laboratorijske kontrole, kao i u neposrednom radu inspekcijskih službi. Vjerujemo da je praktično iskustvo ključno za razumijevanje ekoloških principa i izazova sa kojima se danas suočavamo.

Nastava na Fakultetu za ekologiju odvija se na dva ciklusa studija - osnovnim i master studijama. Kroz ove cikluse studija, pružamo studentima sveobuhvatno akademsko znanje i vještine potrebne za razumijevanje, analizu i rješavanje kompleksnih ekoloških problema. Naš kvalifikovan i angažovan nastavni kadar je tu da podrži studente i osigura da dobiju najbolje moguće obrazovanje.

Studiranje na Fakultetu za ekologiju pruža studentima širok spektar mogućnosti za buduću karijeru. Znanja koja stiču na našem fakultetu omogućavaju im da se prilagode različitim sektorima, kao što su industrija, energetika, vodoprivreda, zaštita prirode, konsultantske firme, javna uprava i mnogi drugi. Ekologija je jedno od najvažnijih područja u današnjem društvu, te je studij na našem fakultetu izuzetno važan za očuvanje prirode i stvaranje održive budućnosti.

Ako želite da date svoj doprinos zaštiti naše planete, Fakultet za ekologiju je pravo mjesto za vas. Odaberite nas i pružite sebi jedinstvenu priliku da istražujete, učite i doprinosite očuvanju prirode na globalnom nivou.

v.d Dekan

Prof. dr Radovan Klincov