FAKULTET ZA TURIZAM I HOTELIJERSTVO

 

 

Fakultet za turizam i hotelijerstvo sa svoja četiri usmjerenja: turizam, hotelijerstvo, gastronomija i restoraterstvo, kao prvi u Bosni i Hercegovini sa akademskim uskospecijalizovanim studijskim programima kroz godine razvoja stekao je imidž prepoznatljivosti. Od osnivanja do danas pored unaprjeđenja formalnog dijela nastavnog procesa, cilj je bio praktični dio nastave podići na najviši nivo, uvažavajući evropske standarde u ovoj oblasti. 

Danas, se može reći da su početni ciljevi ispunjeni u pogledu zastupljenosti praktičnog rada studenata, te se Fakultet okreće narednim ciljevima, kao što je uključivanje studenata u istraživački rad, u projektne aktivnosti i programe sticanja dodatnih vještina, prepoznajući sve navedeno kao izuzetno važno za buduća profesionalna oprjedjeljenja naših studenata.

Kroz dva nivoa akademskih studija (I i II ciklus), a kroz vrijeme, stekli smo Alumni grupu, svršenih studenata, koji su danas naši ambasadori u zemljama regiona, evropskim zemljama, ali i šire, što je svakako zajednički uspjeh naših nastavnika, saradnika i studenata. U prilog prethodnom govori i činjenica da „turizam ne poznaje granice“, te se tako Fakultet za turizam i hotelijerstvo s pravom može nazvati studijem savremenog doba i savremenog tržišta rada.

Obzirom da, Bosna i Hercegovina još uvijek nije u punom kapacitetu iskoristila svoje turističke potencijale, a kako se previđa razvoj ove važne privredne grane u budućnosti, naš Fakultet spremno dočekuje nove generacije studenata, koji će, sigurni smo, doprinijeti gore pomenutom razvoju u našoj zemlji, a prethodna iskustva govore i šire.

Poštovani studenti, pozvani ste da zajedno razvijamo i unaprjeđujemo!

Dekan

Prof. dr Mirjana Delić-Jović