FAKULTET ZA POSLOVNE I FINANSIJSKE STUDIJE

 

Poštovane koleginice i kolege,

Upisom na Fakultet za poslovne i finansijske studije započinjete svoje stručno i akademsko obrazovanje iz oblasti društvenih nauka i postajete dio obrazovne institucije čija je aktivna uloga  proučavanje ekonomije, koja može dati odgovore na mnoge probleme sa kojima se čovječanstvo suočava.

Fakultet za poslovne i finansijske studije je institucija u čijem središtu  je student i pruža optimalne uslove za učenje, istraživanje, praksu i angažovanje budućih diplomaca i postdiplomaca.

Fakultet za poslovne i finansijske studije prati savremene razvojne trendove i posvećen je  izvrsnosti, te u skladu sa tim težimo stalnim inovacijama, kako u pogledu metoda rada u učionicama, tako i u pogledu programa koji se realizuju i međunarodne saradnje.  Fakultet za poslovne i finansijske  studije je uvijek bio odredište za studente koji se zanimaju za finansije, bankarstvo, poreze, carine, budžet, računovodstvo i reviziju, ali i mnogo širi spektar tema koje se izučavaju. Moć ekonomije je da analizira i promijeni svijet. Ako ste zainteresovani za politike koje utiču na životni standard ili globalno siromaštvo, onda je ekonomija za vas. Ako ste zainteresovani za pronalaženje uzroka neravnomjernog ekonomskog rasta, onda je ekonomija za vas. Ako ste zainteresovani da shvatite prednosti i slabosti tržišnih ekonomija, onda je ekonomija za vas. Tržišne ekonomije omogućavaju tehničko-tehnološki napredak, ali istovremeno dovode do nejednakosti u razvoju. Razumijevanje globalne ekonomije je prvi korak ka njenom poboljšanju. Pridružite se našem Fakultetu i dajte svoj pečat nauci, jer ne postoje ograničenja za ekonomiju, neka vaša mašta uzleti. Opredjeljenje da nastavite svoje školovanje na nekom od studijskih programa  akademskih studija će vas svrstati u elitu društva budući da naši diplomci, masteri i doktori nauka predstavljaju jedan od najkvalitetnijih kadrova iz oblasti ekonomije u regionu i šire.  Kvalitetni kadrovi, koje Fakultet za poslovne i finansijske studije obrazuje, lako pronalaze mjesto na tržištu rada. Stoga, pozivamo sve zainteresovane maturante, studente da postanu dio našeg uspješnog tima. Imajte na umu da je znanje jedino blago koje se dijeljenjem umnožava!

Fakultet za poslovne i finansijske studije, Univerziteta za poslovne studije Banja Luka, želi vam dobrodošlicu i uspješan početak studija.

Dekan

Prof. dr Valentina Duvnjak