FAKULTET ZA PRIMIJENJENU EKONOMIJU

 

Dobrodošli na Fakultet za primijenjenu ekonomiju - mjesto gdje se oblikuje vaša budućnost u svijetu biznisa i ekonomije. Ovaj fakultet nudi dva studijska programa:

- Menadžment i marketing

- Menadžment i marketing malih i srednjih preduzeća

koji će vas pripremiti za uspješnu karijeru u dinamičnom poslovnom okruženju.

Studirajući na Fakultetu primijenjene ekonomije, stičete širok spektar primjenjivih znanja koja su ključna za uspjeh u savremenom poslovnom svijetu. Nastava je organizovana na dva ciklusa studija - Osnovne i Master studije, pružajući vam mogućnost da steknete zvanja Diplomirani ekonomista i Master ekonomije. Naš profesionalni nastavni kadar će vas voditi kroz savremene koncepte, teorije i prakse u oblasti menadžmenta i marketinga, pružajući vam čvrste temelje za uspješnu karijeru.

Ono što čini Fakultet primijenjene ekonomije posebnim jeste visok procenat zapošljavanja naših studenata u raznim branšama.

Marketing i menadžment su izuzetno primamljive oblasti u današnjem poslovnom svijetu. Sa sve većom potrebom za obrazovanim pojedincima koji mogu uspješno upravljati preduzećima i kreirati inovativne marketinške strategije, studij na Fakultetu primijenjene ekonomije pruža vam priliku da postanete lider u tim područjima. Naša obrazovna platforma vam omogućava da razvijete kreativnost, analitičke vještine i sposobnost donošenja strateških odluka - sve što vam je potrebno da budete konkurentni na tržištu rada.

Pridružite nam se na Fakultetu primijenjene ekonomije i započnite svoju putovanje ka uspjehu u poslovnom svijetu. Nudimo vam savremeno obrazovanje, inspirativnu atmosferu i mogućnosti za lični i profesionalni razvoj. Budite dio naše zajednice koja vas podržava na putu ka ostvarenju vaših ciljeva!

Dekan

Prof. dr Zoran Babić